01 January

söndag 17 september 10:00 – 13:00 – mysore magic

Nyfiken på mysore klasserna? När du yogar på en mysore-klass är det dina andetag som vägleder din kropp genom alla rörelser. Det är magiskt! Under workshopen kommer du lära dig små knep för att komma ihåg ordningen på rörelserna, så du vet vad du skall göra när du kommer på en mysore-klass.

“Ashtanga yoga is a breathing practise, and then we do some bending”, Patthabi Jois

söndag 8 oktober 10:00 – 13:00 – första serien

Yoga chikitsa – som Ashtanga yogans första serie heter på sanskrit betyder yoga terapi. På denna workshopen kommer vi gå genom teknik och linjering i varje ställning. Kanske vågar du dig på fredagens nivå 2 klass efter denna workshop!

“Asanas är en stadig, komfortabel ställning” , Patthabi Jois

Yoga sutras söndag 12 november 10:00 – 13:00 – andra serien

Nadi shodhana – som Ashtanga yogans andra serie heter betyder att rena kanalerna. Ställningarna i andra serien renar nervsystemet och öppnar upp våra energikanaler. På denna workshop kommer vi lekfullt gå genom några av dom första ställningarna i andra serien.

“Practice, and it all will come” , Patthabi Jois

söndag 3 december 10:00 – 13:0o – filosofi

Det finns en urgammal vetenskap och filosofi bakom yogan, det är en spännande och inspirerande värld att börja studera. Vi kommer fokusera på dom åtta delarna, ashtau = åtta, anga = delar. Vi praktiserar allt så yoga som har åtta delar, en av dom delarna är yogaställningarna – asanas. Under workshopen kommer vi titta lite närmare på dom andra sju.

“Yoga är stillandet av sinnets tankerörelser”, Yoga sutras

Anmälan till MA på ma@yogahusetfalun.se, eller bara säg till i receptionen att du vill komma.

Kostnad: gratis för alla Yogahusets elever, 300kr för gäster.

Workshopen är på två timmar, sen bjuder vi på lunch och eftersnack kl 12 <3

Hoppas vi ses! Varmt välkommen!

– MA –