Om oss

Yogahuset Falun drivs sedan hösten 2011 av Marit Anne Seglsten Ness och Eva-Lena Bergman- Nordqvist. När vi möttes delade vi både en vision om att skapa ett hus där många olika yogaformer och terapier kunde mötas. Idag har vi skapat Yogahuset fyllt av olika aktiviteter och utbildningar som leds av kvalifiserade lärare och terapeuter. Det unika med Yogahusets klasser är att vi möter Dig och Din kropp med de unika förutsättningar du har.Välkommen till en Professionell Yogastudio med Kvalite och Hjärta !!!

 

”Varm och inbjudande plats med mycket kunskap och kärlek. Kul att hittat sådant fint ställe i Falun” – Carlolina Isén-Malmquist, elev

 

 

Det är vi som driver Yogahuset Falun :

evalena4

 

Eva-Lena Bergman-Nordqvist

Iyengar yoga lärare, fysioterapeut

Jag fann min passion för Iyengar Yoga hösten 2006. Sedan dess är yogan en del av min vardag, ett sätt att leva. Jag är certifierad Introductory II Iyengar Yogalärare.
Jag arbetar sedan 1982 som fysioterapeut vilket innefattar: akupunktur, massage och zonterapi, Praktiken driver jag på Stortäktsvägen 10, 791 43 Falun.
Arbetet som yogalärare och fysioterapeut kompletterar varandra perfekt i mitt arbetsliv. Min mångåriga erfarenhet av den mänskliga kroppen har jag stor nytta utav även i yogaundervisningen. Det är en konst att se varje individ och elevernas enskilda behov av korrigering i yogaställningarna. Jag tycker de fantastiskt att få undervisa yoga!! Det är aldrig försent att börja med yoga!

 

“Alla känner till uttrycket datanörd. Jag är en kroppsnörd. Helt fascinerad utav människans kropp, psyke och dess fantastiska förmåga att läka sig själv”

 

 

MA (Marit Anne) Seglsten Ness

Ashtanga Yoga lärare, Thai massör

Jag har yogat sen jag var 15, nu är jag nästan 36 och fortfarande lika kär. Jag lever ett aktivt liv med tre underbara barn hemma, en supercharmig sambo och två egna företag under samma tak. Ibland känns livet lite mycket, då kommer jag ihåg att jag glömt att yoga på några dagar….. Jag rullar fram mattan och låter andningen tystna tankernas sus, yogaställningarna bara flyter på som vackra band på en girlang och…..ja, och sen mår jag bra och livet känns alldeles perfekt!

För mig som är rastlös och stadig har tankar, ideer och inköpslistor surrande
runt i huvudet är Ashtanga Yogan perfekt. Ashtanga Yogan är fysisk krävande, kroppen får jobba, svettas, utmanas åt alla håll och kanter. Det finns helt enkelt inte plats med så många andra tankar än ”andas in, andas ut, andas in…..osv, osv, osv”

Jag har gått olika yogalärareutbildningar. 200 timmar via yoga alliance på Its yoga i Stockholm, David Swensons inspirerande teacher training, jag har haft underbara Ann Svärdfelt som mentor under delar av min yogaresa, gått 3 teacher trainings med fokus på terapeutisk yoga med kärleksfulla Manju Jois,  samt så har jag rest regelbundet till Mysore för att träna med Saraswathi Jois och hennes dotter Sharmila sedan 2016. Jag är även utbildad Thai massör, samt mediyoga instruktör.

Att undervisa ger mig mycket glädje och energi, jag är otroligt tacksam att få jobba med yoga!

I min undervisning önskar jag att förmedla att du skal möta dig själv med kärlek, skratt och ödmjukhet på yogamattan. Det finns inga mål för mig i yogan, den finns bara en väg, den är rolig och utmanande, ibland är den tuff och svår att acceptera, andra dagar är vägen fylld av lätthet. Vad som än kommer, möter jag med värme. Då mår jag bra, och jag hoppas du också kommer må bra!

”Yogan är en plats för mig att hitta balans, lugn, styrka, skratt och mig själv. Ashtanga Yogans magiska meditativa flöde skapar ett rum för tystnad i mig som jag jag har svårt att hitta annars. En paus.”

 

en Professionell Yogastudio

med Kvalite och Hjärta