Iyengar Yoga

Iyengaryogametoden är utarbetad i Indien av Mr. BKS Iyengar. Efter ett livslångt experimenterande med sig själv som redskap har han skapat denna form av yoga. Idag som 93-åring praktiserar han dagligen på sitt institut i Puna.

Det som utmärker Iyengaryoga från andra former.

  • Vi har mycket noggranna och utförliga instruktioner i varje position.
  • Vi står längre tid i varje position. Ställningarna är kraftfulla, utmanande och ger dig en smidig, stark och uthållig kropp. Dessutom stillas sinnet och du känner dig mentalt starkare.
  • Vi använder ofta redskap som t ex. klossar, rep och filtar. Dessa används för att du ska kunna utföra ställningarna rätt med dina unika förutsättningar.

Iyengaryoga passar alla: tränad / otränad, ung / gammal / stel / vig man / kvinna

Lärare Iyengar Yoga: 

 

Eva-Lena Bergman- Nordqvist

Iyengar yoga lärare, fysioterapeut

Eva-Lena fann sin passion för Iyengar Yoga hösten 2006. Sedan dess har yogan blivit en del av hennes vardag, ett sätt att leva. Efter en intensiv tvåårig utbildning i Piteå med Monica Haar som lärare är hon nu certifierad Introductory II Iyengar Yogalärare.
Eva-Lena arbetar sedan 30 år som fysioterapeut vilket innefattar: akupunktur, massage, zonterapi, inre coaching samt idrottspsykologisk rådgivning. Praktiken driver hon på Stortäktsvägen 10, 791 43 Falun.
Arbetet som yogalärare och fysioterapeut har blivit två delar som kompletterar varandra perfekt i Eva-Lenas arbetsliv. Hennes mångåriga erfarenhet av den mänskliga kroppen har hon stor nytta utav även i yogaundervisningen. Konsten att se varje individ och elevens enskilda behov av korrigering i positionerna.

.
“Alla känner till uttrycket datanörd. Jag är en kroppsnörd. Helt fascinerad utav människans kropp, psyke och dess fantastiska förmåga att läka sig själv”

Kontakt:evalena@yogafalun.se, 073/980 88 48

www.yogaifalun.se

 

 

Terminsavgift   1 klass/vecka 1300:- 15 lektioner

Obegränsat antal lektioner/vecka 1900:-

 

 

Åsa Gudmundsson
Leg sjukgymnast, certifierad Iyengar Yogalärare

Åsa arbetar som sjukgymnast och KBT-terapeut och har alltid varit intresserad av hur kropp och själ hänger nära samman. Det var detta intresse som fick henne nyfiken på yoga, som betyder förening mellan kropp och själ. Åsa började träna Iyengar Yoga i slutet av 90-talet då hon bodde i Umeå. Inom metoden läggs stor vikt vid kroppens anatomi och individens fysiska förutsättningar vilket ligger helt i linje med hennes synsätt som sjukgymnast.

Under februari månad 2013 var Åsa i Indien och studerade vid B.K.S. Iyengars institut i Pune för att fördjupa sin yogapraktik. Det var en intressant och lärorik resa något som Åsa ser fram emot att göra igen! www.bksiyengar.com

För Åsa är det viktigt att se varje elev och ge de instruktioner som behövs för att eleverna på ett säkert sätt ska arbeta uppbyggande och anatomiskt rätt.

Att regelbundet träna Iyengar Yoga hjälper oss att bli fysiskt starkare och smidigare, hållningen förbättras och det blir lättare att vara närvarande i nuet!

 

Fortsättningskurs i Iyengar Yoga med Åsa

Onsdagar 18.30 – 20.00 Fortsättning, nivå 1 – 2

Passar för Dig som vill fördjupa Din yogaträning och lära Dig mer avancerade ställningar som axel- och huvudstående

 

Priser:

Terminskort 14 ggr 1 200:-

Klippkort 10 ggr 1 000:-

Enstaka tillfällen 140 :-

 

Frågor och anmälan:

Mobil: 070-644 40 43

e-post: asa.gudmundsson@gmail.com

Varmt välkomna!

 

 

 

  


[BACK TO TOP ↑]

Nästa 10 pass

Loading...

Gilla!