Hatha Yoga

…i Sivananda-andan

Klassisk hatha yoga är den vanligaste formen av yoga och en av de första som nådde västvärlden. För många är hatha yoga vad man tänker på när yoga nämns.

Hatha yoga är både fysisk och meditativ. Man står kvar i yogapositionerna längre än i dynamiska yogaformer och använder andningstekniker och meditation för att skapa en bättre kroppskontroll. Du blir medveten om kropp, tankar och emotioner och hinner känna det som händer.

 

DSC_0186Den klassiska yogan ger klarhet och energi, och har samtidigt en avstressande och djup psykisk verkan. Den innehåller lätta övningar för nybörjare, olika dynamiska övningar där andning och rörelse följs åt (t ex solhälsningen), och mer avancerade ställningar, där man står helt stilla i varje position i upp till tio minuter. Effekten av yogaställningarna förstärks med andningsövningar och harmonieras med djupavspänningen.

 

Sivanandatraditionen har ett helhetsperspektiv på yoga. Det är en livsstil, där fokus ligger på rätt andning, rätt träning, rätt avslappning, rätt kost och positivt tänkande. Den har en spirituell inriktning och passar dig som utöver det fysiska vill utvecklas spirituellt.

Hur ser ett pass ut?

Till grund ligger 12 asanas/ställningar som varieras och kompletteras beroende på passets tema. Framåt- och bakåtböjningar, upp-och-nervända ställningar och vridningar är alltid inkluderade. Solhälsningen värmer upp i början. Andningsövningar fokuserar på rätt och kontrollerad andning. Djupavspänning samlar, harmoniserar och laddar.

 Lärare:

Elisabeth Erlandsson Kaufmann

 

Elisabeth1 (1)

Efter många års yogautövande bestämde jag mig 2004 för att utbilda mig till yogalärare. Först utbildade jag mig till power yoga-instruktör på Paus i Falun. En mer djupgående yogalärarutbildning (400h) fick jag i Tyskland (hatha yoga, Sivananda). Sedan jag fick mitt internationellt godkända yogalärar-certifikat (Bund Yoga Vidya & Yoga Alliance) har jag fortbildat mig bl a i yoga för särskilda besvär, yoga för ungdomar, mindfulness och yinyoga. Under de senaste nio åren har jag haft regelbundna grupper i Falun och skräddarsydda yogapass för bl a skolungdomar, lärare och företag.

Det bästa med yogan är att den hjälper mig att lita på min kropp och dess inre visdom.

I min yogaundervisning fokuserar jag mycket på den meditativa aspekten i yogan. Jag påminner gärna om att man ska följa sin andning och känna sig in i sin kropp, som bär med sig sina unika förutsättningar för yogan. Att låta energin flöda genom kroppen och få fart på våra energicentra (chakras) är aspekter som ofta förekommer i min undervisning. Mitt mål är att du ska komma till ro och uppleva dig själv under mina yogapass.

Hjulet 3

Läs mer på min hemsida: yogaforalla.n.nu och följ min yogablogg: yogabloggen.se!

Du kan också gilla yogabloggen.se på Facebook, så ser du de nya inläggen när du loggar in där!

Kontakt: elisabeth@erlandsson-kaufmann.com

Telefon: 070-2231858

 

Anne-Kathrin Schlegel

 

 DSC_0894I några år experimenterade jag själv med en yogabok innan jag utbildade mig till yogainstruktör i den yogaform som anknyter till den klassiska Hathayoga utlärd av Swami Sivananda Saraswati.  Denna tradition ger mig en rund upplevelse av yoga med en logisk följd av övningar och tillräckligt med tid för att nå nivåer utöver det fysiska.

Från och med 2004 har jag undervisat yoga och vill i mina pass förmedla ett sätt att leva och skapa ett större medvetande kring oss och vår värld. Jag uppmuntrar dig till att bli din egen åskådare.

 

DSC_0947kopia

 

Yoga för mig är att kärleksfullt förnimma mig själv och min omgivning.

Och att få leka…

 

homeopati.yoga@gmx.net

Telefon: 070-2796959.

www.homeopati-anne.se 

 

 

Vi erbjuder en fortsättningskurs som även är öppen för nybörjare. Både Elisabeth och Anne har samma grundutbildning i Sivananda Hatha yoga från Haus Yoga Vidya i Bad Meinberg.

Vårtermin 2014

Måndagar kl 18.30 – 20.00 med start 20 januari (uppehåll sport- och påsklov)

Pris: 1300 kr för 14 ggr 

Anmälan till: Anne-Kathrin Schlegel, homeopati.yoga@gmx.net, 070-2796959.

Varmt välkomna!

[BACK TO TOP ↑]

Nästa 10 pass

Loading...

Gilla!