Ashtanga Vinyasa Yoga

uppåthundma22

Ashtanga vinyasa yoga är en dynamisk yogaform där man följer en bestämd serie yogaställningar som binds ihop av ujjayi(andningen), bandhas(kroppslås) och dhristi(ögonfokus.)

Målet är att kroppen efter ett tag kommer i håg ställningarna och att hjärnan får en paus, yogan blir som en fysisk meditation. Ashtanga yoga bygger upp en inre värme for att förebygga skador, öppnar upp blockeringar i kroppen och hjälper kroppen att kvitta sig med toxiner genom att svettas.

IMG_2295I Ashtanga yoga ger läraren individuell vägledning och justeringar under passet

Yogapasset avslutas alltid med 10-15 minuters avslappning.

Serien kan modifieras och utövas av alla, men man måste vara beredd på att svettas.

Olika nivåer:

Provapaaug kopiAshtanga NYBÖRJARE

Vi går genom dom olika grunderna i Ashtanga Yoga; Asanas, Bandhas, Dhristi, Ujjayi-andningen och vinyasas. Varannan vecka har passet en lite Workshop-känsla över sig, vi stannar upp, vi leker, tästar och utforskar dom här olika verktygen i Yogan. Varannan vecka kör vi ett ledd pass med fokus på veckans tema. Det gör inget om man hoppar in i Kursen mitt i terminen, man lär sig under resans gång.

 

IMG_2288

Ashtanga LEDD Nyb/Forts

Ett ledd pass med focus på flödet i ashtanga yogan. Både nybörjare och fortsättare är välkomna, man gör det man kan. Läraren leder eleverna in i dom olika ställningarna, och modifierar/utmanar dig där det behövs.

99% practise, 1 % theory.

 

IMG_2325Ashtanga MYSORE Nyb/Forts

Under ett Mysore-pass yoga du i egen takt. Detta är det traditionella sättet att undervisa Ashtanga Yoga. Det blir en mer personlig och individuell undervisning, där läraren verkligen ser dig och följer dig på din yogaresa. Läraren hjälper dig att komma ihåg ställningarna, och ger dig nya ställningar ur första serien när du är redo. Både nybörjare och fortsättare är välkomna, passet är öppet en längre tid, och du kan komma och gå när det passar dig. Läs mer om Mysore-styler här.

 

 

Anmäl dig till Sommarterminens Ashtanga Yoga här

Sommarschema2014

Lärare Ashtanga Yoga:

 

IMG_2761Marit Anne Ness (MA)

Ashtanga Yoga lärare, Thai Massör

Jag började yoga då jag var 15 år, nu er jag snart 30 och er otrolig lycklig att yogan har varit och är en så stor del av mitt liv. I yogan hittar jag ett friställe där jag hämtar mitt lugn, min styrka, mig själv och massor med energi och kärlek. Jag började undervisa for 5 år sen, är utbildad 200h Ashtanga Yoga lärare hos Yoga alliance våren 2011 och 50 h teacher training med Dawid Swenson våren 2012, som var otrolig inspirerande! Jag är också utbildad thai massör, vilket jag också älskar! Jag undervisar yoga i Falun och Bjursås. Och jag undervisar olika nivåer inom yoga, kolla på schemat eller besök min hemsida for mer information. www.dalayoga.se

”Jag vill dela med mig av yogan till andra människor för att jag tycker yoga är ett fantastisk verktyg, en underbar väg och nått som gör mig lycklig”


Mettemarie

Ashtanga Yoga lärare

Jag mötte Ashtangayoga hos MA för fyra år sedan. Det blev kärlek direkt och den bara växer. Yogan är solen som mitt liv kretsar runt; den gör mig till en bättre människa och ger mitt inre näring. Att undervisa ger mig chansen att hjälpa till att sprida yogan till andra och det gör mig tacksam och glad.

 

Anmälan och kontakt:  

MA: ma@dalayoga.se , 0765679357

Välkommen nya som gamla elever till att svettas, leka, skratta, utmanas och njuta livet på yogamattan tillsammans med oss <3

IMG_2020

 

 

 

 

 

[BACK TO TOP ↑]

Nästa 10 pass

Loading...

Gilla!