mediyoga

MediYoga är en terapeutisk svenskutvecklad yogaform som utgår från den klassiska kundaliniyogan, skapad och utvecklad av Göran Boll på Institutet för MediYoga. Medi yoga är anpassad så att alla kan utföra den oavsett fysisk förmåga.

Den innehåller mjuka fysiska rörelser med enkla kraftfulla andningstekniker, djupavslappning samt meditation. Medi Yoga har visat sig fungera som en mycket djupverkande form av rehabilitering då den öppnar upp för kroppens egna självläkande förmåga.

Medicinsk Yoga har visat sig ha positiva effekter på en rad hälsotillstånd så som ryggproblem, sömnproblem, hjärtproblematik, högt blodtryck, migrän, stressrelaterade besvär så som utmattningssyndrom, kroniska smärttillstånd samt vid emotionella obalanser .

Mediyogaklass

Dessa klasser passar alla, så väl nybörjare som erfaren, stel som vig. Vi gör under kursen tre pass som kallas startpaket, där vi gör samma pass flera veckor i sträck. Så att du ska kunna känna att du kommer in i övningarna och mer kan få en djupare upplevelse när du efter hand kan slappna av mer och mer.

MediYogan innehåller mjuka rörelser, andningsövningar, djupavslappning och meditation och är utformad så att alla kan utöva den, även vid svårigheter med smärtor och begränsad rörlighet.

Om du behöver är du välkommen att ta kontakt med oss innan du börjar för att få råd hur just du kan anpassa övningarna så det passar just för dina behov.

 

Om kursen – Stress & Utbrändhet. 
Är du utmattad eller så stressad att du går på knäna?
Under kursen kommer du att få du konkreta verktyg, råd och tips, fakta, yogaövningar och meditationer mot stress och stress-sjukdom.
Det här är en kurs för dig som :

– känner dig stressad

– har mött ”väggen” eller känner att du är på väg in i den

– befinner dig i en krävande livssituation

– vill att förebygga stress och få verktyg för att hantera stress

– vill lära dig tekniker för att kunna slappna av och hitta lugn

– vill hitta till kraft och glädje igen!

 

 Kurser & Anmälan

mediyoga nybörjarkurs

Torsdagar 18.30,
Sluten 7 veckors kurs där du långsamt lär dig grunderna i mediyoga.
Pris: 900:-

mediyoga - alla nivåer - 1gr/v

Tisdagar 17:00,
torsdagar 17:00,
Ett valfritt pass i veckan. 7veckor
Pris: 800;-

lugn yoga - terminskort

Obegränsat drop in på alla lugna yoga klasser i schemat: Yin yoga, Mediyoga, Hatha Yoga, Kundalini och Iyengar Lugn yoga. 7v
Pris: 1000;-

yogahusets Terminskort

Obegränsat drop in på alla klasser i schemat. 7v
Pris: 1400;-

Lärare mediyoga:

siw söderkvist

Undervisar Mediyoga hos oss på Yogahuset Falun, är utbildat mediyogalärare och mediyogaterapeut. "Yogan ger mig lugn och balans! Just det här att jag kan förhålla mig till saker på ett bättre sätt. Yoga är ett enkelt verktyg för att göra förändringar i mitt liv som främjar min hälsa och välmående."    

margot hinzdahl

Undervisar mediyoga, yin yoga och gravidyoga på Yogahuset Falun. Även utbildad mindfullness intruktör.   "Yogan ger mig en känsla av frihet och kravlöshet. Även när jag undervisar yoga så hjälper mina elever mig att slappna av, stänga ute världen ett tag och bara vara här och nu!"

anita carlsson

Undervisar mediyoga på Yogahuset, även utbildad inom yin yoga och MIMY (mindfullness + mediyoga) "Yogan ger mig tillgång till livet! Till andningen! Jag hittar hem till mig själv och min kropp. Jag hittar närvaro och ett starkare fokus."

ma ness

Äger och driver Yogahuset Falun tillsammans med Eva-Lena, undervisar Ashtanga yoga   "Yogan ger mig mig själv. Att yoga är för mig som att trycka på en reset-knapp. Du vet, när datorn har hängt sig, gått i stå och vägrar samarbeta, då startar vi om den och så funkar den finfint efteråt. Precis så är jag! Yogan är mitt sätt att starta om så jag kan funka finfint i min vardag. "