iyengar yoga

Iyengaryogametoden är utarbetad i Indien av Mr. BKS Iyengar. Efter ett livslångt experimenterande med sig själv som redskap har han skapat denna form av yoga. Dagligen praktiserar han på sitt institut i Puna tillsammans med yogaelever från hela världen.

 

14H14135 KLARDet som utmärker Iyengaryoga:

Vi har mycket noggranna och utförliga instruktioner i varje position.

Vi står längre tid i varje position. Ställningarna är kraftfulla, utmanande och ger dig en smidig, stark och uthållig kropp. Dessutom stillas sinnet och du känner dig mentalt starkare.

Vi använder ofta redskap som t ex. klossar, rep, bolster och filtar. Dessa används för att du ska kunna utföra ställningarna rätt med dina unika förutsättningar.

Klasserna har olika teman varje vecka med undantag av nybörjargruppen. De olika teman kan vara framåtböjningar, bakåtböjningar, axel, rygg och ståendeställningar, etc.

Iyengar passar alla: Tränad/otränad,  ung /gammal,  stel / flexibel,  kvinna / man. Läraren ger individuella justeringar under passen.

Olika nivåer: Nybörjare, Nivå 1, Nivå 1-2 och Nivå 2.

För att gå på Nivå 1- klasserna måste du gått en Nybörjarkurs innan. För att gå på Nivå 2 klasserna måste du gått en termin Nivå 1 innan. Läs mer om klasserna under:

”Body is the bow, asana is the arrow, and the soul is the target” – B.K.S Iyengar

 

 

Kurser & Anmälan

nybörjarkurs 7 veckor

Måndagar 17:00

Här lär du dig grunderna i Iyengar Yoga. För att du ska kunna utföra positionerna rätt, med dina eventuella stelheter, lär du dig hur vi använder hjälpmedel som: klossar, bälten, bolster och filtar. Mycket tid läggs på de stående positionerna som stärker, stabiliserar och balanserar hela din kropp.
Pris: 900;-

nivå 1, 7 veckor

Denna nivå är för dig som har gått minst en termin Iyengaryoga eller fler. Här introduceras fler positioner, inklusive skulder- och huvudstående.
Pris: 800;-

nivå 2, 7 veckor

Denna nivå är för dig som har tränat Iyengar Yoga regelbundet i 1-2 år. Vi introducerar mer avancerade positioner.
Pris: 800;-

iyengar terminskort

Obegränsat drop in på alla Iyengar klasser i schemat.
Pris: 1000;-

yogahusets terminskort

Obegränsat drop in på alla klasser i schemat.
Pris: 1400;-

Lärare iyengar yoga:

eva lena bergman nordqvist

Jag fann min passion för Iyengar Yoga hösten 2006. Sedan dess är yogan en del av min vardag, ett sätt att leva. Jag är certifierad Introductory II Iyengar Yogalärare. Det är aldrig försent att börja med yoga!   “Alla känner till uttrycket datanörd. Jag är en kroppsnörd. Helt fascinerad utav människans kropp, psyke och dess fantastiska förmåga att läka sig själv”

irene sykijäinen

Går en 2-årig Iyengar yoga utbildning i Stockholm för Ingrid Engström, lärling till Eva-Lena i Iyengar yoga sedan 2013. Undervisar i grundkurs, lugn yoga och nivå 1. Irene är även utbildad instruktör i Mediyoga, Yin yoga, Gravidyoga och Mindfulness. Yogan ger mig allt! På mattan hittar jag hem… Hem till mig själv, till den jag är. Jag tar mig tid att lyssna in min kropp, mitt sinne och mina förutsättningar för dagen. Jag kallar det Härvaro - jag är här, precis här och nu. Yogamattan är min frizon, det är magiskt.