Hatha Yoga


Sivananda Yoga…

…traditionen har ett helhetsperspektiv på yoga, är en livsstil, fokus ligger på rätt andning, rätt träning, rätt avslappning, rätt kost och positivt tänkande. Det har en spirituell inriktning och passar dig som utöver det fysiska vill utvecklas andligt.

…är en form av klassisk yoga grundad av Swami Sivananda. En av hans principer var att ett gram praktik är mer än ton av teori. Så vi gör yoga och blir medvetna om det vi gör. Ställningarna som är typiska för ett pass fokuserar på ryggraden som central pelare och viktig del i rörelseapparaten vars flexibilitet ska bibehållas/ökas. Mer om denna yogaform kan du lära dig under kursen.

 

Hur ser ett pass ut?

Till grund ligger 12 asanas/kroppsställningar som varieras och kompletteras beroende på passets tyngdpunkt. Uppvärmningen består av solhälsningen, 12 ställningar som i takt med andningen går över i varandra. Pranayama/andningsövningar fokuserar på rätt och kontrollerad andning. Avslappningen i början, på slutet och mellan ställningarna samlar, harmoniserar och laddar. Ett klassiskt pass består av 12 grundställningar (asanas) och inkluderar framåtböjningar, bakåtböjningar, upp-och-nervända ställningar och vridningar.

Fokus ligger på att blir medveten om kropp, tankar och emotioner och hinna känna det som händer. Därför håller man ställningarna gärna 30 sek eller längre.

”Put your heart, mind and soul into even your smallest acts. This is the secret of success” – Swami Sivananda

 

 

Kurser & Anmälan

hatha yoga fortsättare

En kurs som passar dig som utövat Hatha yoga tidigare. Måndagar 18.30
Pris: 800:-

lugn Yoga - Terminskort

Obegränsat drop in på alla lugna yoga klasser i schemat: Yin yoga, Mediyoga, Hatha Yoga och Iyengar Lugn yoga.
Pris: 1000;-

yogahusets Terminskort

Obegränsat drop in på alla klasser i schemat.
Pris: 1400;-

Lärare Hatha Yoga:

anne-kathrin schlegel

Undervisar Sivananda Hatha yoga på Yogahuset. "Yogan ger mig så mycket! Direkt efter ett yogapass har jag en känsla av att vara rensad. Jag känner mig renare inuti och piggare. I det långa loppet känner jag att yogan hjälper mig att få tag på hela min potential som människa. Jag får ett klarare perspektiv i situationer, det är lättare att ta ett steg tillbaka och reflektera. Jag känner en trygghet i mig själv och litar på att jag alltid kommer hitta en lösning."