ashtanga yoga

Efter ett tag kommer kroppen ihåg serien av yogaställningar, och yogan blir som en fysisk meditation.Vi skapar en värme från insidan som sprider ut sig hela vägen ut i fingertopparna och vidare ut i vardagen. Vi skrattar, svettas och utmanas på yogamattan.

 

stadsyoga0702056I Ashtanga yoga ger läraren individuell vägledning och justeringar under passet

Yogapasset avslutas alltid med ca 10 minuters avslappning.

Serien kan modifieras och utövas av alla, men man måste vara beredd på att det är fysiskt krävande och vila vid behov.

Nybörjarkurs 

Du lär dig grunderna i Ashtanga Yoga; andningen, bandhas, dhristi och lite filosofi. Steg för steg lär du dig också ordningen på ställningarna. Kursen passar för dig som er helt ny och även för dig som vill inspireras och fördjupa din yoga.

nivå 1

Du får möjligheten att börja praktisera det du lärt dig under grundkursen. Passar också bra för dig som yogat lite tidigare, och önskar fräscha upp grunderna.

Mysore – alla nivåer

Detta är det traditionella sättet att lära sig Ashtanga yoga. Du yogar i din egen takt och följer dina egna andetag, du gör så mycket som du kan, sen hjälper läraren dig vidare. Mysore-klasserna passar alla nivåer, helt nybörjare som vana fortsättare då alla yogar efter sin egen förmåga och läraren hjälper och utmanar dig där du är. Även dig som aldrig yogat förut är varmt välkommen! På Mysore-klasserna kommer och går du som det passar dig, men kom senast en timme innan klassen slutar.

Ledd – alla nivåer

På dom ledda klasserna yogar alla tillsammans och följer lärarens tempo. Passar också alla, nybörjare som fortsättare, det är bara att hänga på! Läraren ger olika alternativ så alla kan utföra ställningarna. Roligt pass som ger mycket värme och energi!

Ledd – nivå 2

En ledd klass på 90 minuter där vi leder hela första serien i Ashtanga Yoga i ett disciplinerad tempo där vi följer vinyasa-räkningen. Passar dig som utövat Ashtanga Yoga ett tag eller dig som är van att träna och röra på dig och älskar utmaningar!

 

 

“99% practise 1% theory” – Patthabi Jois, grundare av Ashtanga yoga

 

 

Kurser & Anmälan

nybörjarkurs 7v

Måndagar 17:00-18.15
7 Veckors Kurs där du lär dig grunderna i Ashtanga Yoga, andning, bandhas, filosofi och dhristi. Stor vikt ligger på att du lär dig ordningen på rörelserna.
Pris: 900.-

ashtanga - 1gr/v - alla nivåer

En valfri Ashtanga klass i veckan. Du kan variera vilket pass du kommer på, det är bara att droppa in när det passar dig. 7 v
Pris: 800:-

ashtanga - terminskort

Obegränsat drop in på alla Ashtanga klasser i schemat. 7 v
Pris: 1000:-

yogahusets terminskort

Obegränsat drop in på alla klasser i schemat. 7 v
Pris: 1400:-

Lärare ashtanga yoga:

ma ness

Äger och driver Yogahuset Falun tillsammans med Eva-Lena, undervisar Ashtanga yoga   "Yogan ger mig mig själv. Att yoga är för mig som att trycka på en reset-knapp. Du vet, när datorn har hängt sig, gått i stå och vägrar samarbeta, då startar vi om den och så funkar den finfint efteråt. Precis så är jag! Yogan är mitt sätt att starta om så jag kan funka finfint i min vardag. "

mettemarie larholm

Går som lärling för MA och undervisar Ashtanga yoga   "Yogan ger mig liv. Yogan är solen som mitt liv kretsar runt; den gör mig till en bättre människa och ger mitt inre näring. Att undervisa ger mig chansen att hjälpa till att sprida yogan till andra och det gör mig tacksam och glad."

barbro larsson

Går lärlingsprogram för MA och undervisar ashtanga yoga. "Yogan gör att jag utvecklas och blir starkare och smidigare i både kropp och själ, vilket ger ett välbefinnande. Jag får många insikter och lärdomar på yogamattan som jag drar nytta av i vardagen."

david jondelius

Lärling för MA i Ashtanga yoga, undervisar Ashtanga yoga. "På yogamattan finner jag ett lugn och ett fokus jag inte träffat på någon annanstans. Sedan blir jag ju så snäll…..eller snällare! Det hänger ihop, när jag yogar hittar jag lugn och fokus, tömmer hjärnan för intryck och landar. Då blir jag inte så lätt stressad och disträ… Ja, då blir jag snällare!"

henny sahlin

Går som lärling till MA och undervisar Ashtanga Yoga i Bjursås "Yogan ger mig stor sinnesro och fokus, jag får möjligheten att släppa taget för en stund. Efter ett yogapass känner jag mig fysisk trött och mentalt pigg."